21.3.2014

Isot suklaahippukeksit


Jättikokoisissa cookiesseissa on sitä jotakin. Rapeita reunoilta, mutta mehevän toffeemaisia keskeltä. Tykkään kovasti.

Nämä herkut on valmistettu Bravetartin ohjeella, joka on nykyään lähes ainut, jota suklaahippukekseihin käytän. Niin hyviä niistä tulee.





Tein tosin muutamia muutoksia. Minulla ei ollut fariinisokeria, joten käytin tavallisen kidesokerin ja taloussiirapin sekoitusta. Se yleensä toimii kivasti.
Lisäksi laitoin vain 260g tummaa suklaata rouheena yhteen täysikokoiseen keksimassa-annokseen. 

Vinkkinä vielä, että muskottipähkinää ei kannata jättää pois. Se on näiden keksien paras piirre (kaiken muun lisäksi).




Keksimassaa kannattaa malttaa pitää yön yli kylmässä. Sillä tavoin kekseistä saa sitkaampia. Jaoin keksimassan pikkutarkasti 55-57g paloihin ja asetin kuusi pellilleen. Jos kekseistä tahtoo saada ekstraleveitä ja ohuempia, kannattaa antaa taikinapallojen lämmetä ennen paistoa. Hieman paksummat cookiet tulee jääkaappikylmästä taikinasta.

Paistoin 180C asteessa 12min, kunnes reunat alkoivat juuri saada väriä.
Keksit ovat heti paiston jälkeen todella pehmeitä, joten niiden on hyvä antaa jäähtyä rauhassa ennen siirtoa.





Keksimassan voi myös pakastaa. Silloin se kannattaa muotoilla pötköksi nopeampaa sulatusta ja helppoa paloihin annostelua varten.

. . .