12.1.2015

Suklaatryffelit: 3 ihanan yksinkertaista reseptiä


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi




Olipa hyvä viikonloppu.
Kävimme lauantaina tyttären kanssa poikkeamassa isovanhemmilla ja reissu ei olisi voinut mennä paremmin! Käytiin kunnon metsäretkellä lumisessa maastossa eväiden ja kuuman mehun kanssa varustautuneina, opetettiin lasta hiihtämään uusilla suksilla, puuhasteltiin yhdessä hyvä ateria pöytään ja valmistettiin kuvissakin esiintyvät suklaatryffelit porukalla alusta loppuun.
Kotimatkaan päästiin vasta myöhään illasta, mutta sekin matka sujui rattoisasti.

Sunnuntai meni enemmän lepuutellen ja oleskellen, mutta siihenkin kuului hauskoja asioita, kuten näiden oheisten kuvien ottaminen, pitsan vääntäminen (ja syöminen!) ja pieni pyrähdys lumisessa ulkoilmassa.
Kun akut ovat latautuneet kunnolla, jaksaa aloittaa uuden viikon paremmalla puhdilla.




Tulevan viikon ohjelmaan kuuluu jonkin verran sosiaalisia menoja, mutta eniten leivontaa, lähdemateriaalien tutkimista ja paljon, paljon kirjoittamista. Oikeastaan oikein odotan sitä kaikkea.
Viikon ohjelmaan sisältyy myös kaiken tuon yllä olevan hattaran lisäksi toki siivoamista, tiskaamista, pyykinpesua ja jos vielä saisin joulukuusen kuskattua varastoon saakka ja eteisen lampun asennettua kattoon asti, niin olisin aika ylpeä itsestäni.

Arkikuulumisista luksuksen maailmaan, eli mites ne suklaatryffelit?

Tärkeintä näissä tryffeleissä on muistaa käyttää sellaista suklaata, jonka mausta pitää ehdottoman paljon paljaaltaankin. Jos et söisi sitä suklaata sellaisenaan, älä käytä sitä myöskään näihin. Pois siis viimevuotiset kalenterisuklaat ja pääsiäismunat, isketään kehiin kunnon tavara!

Ja päällysteet! Suosittelen hieromaan makynystyröitä, miettimään itselle mieluisin kuorruteaines ja käyttämään sitä vaikka kaikkiin.
Me käytimme tummaa kaakaojauhetta, minttukarkkimurua, nougatmurua, tutti frutti-karkkimurua ja suklaarouhetta omiimme. Muita hyviä kuorrutemakuja ovat ainakin pähkinärouhe, pakastekuivatut marjat murskattuina, marjajauheet, banaanilasturouhe ja kookoshiutaleet.

Näistä vaihtoehdoista minun suosikkikuorrutteeni valkosuklaisiin tryffeleihin oli tuo tuttifruttirouhe, maitosuklaisiin minttukarkkirouhe ja tummiin kaakaojauhe. 
Minkälaisia teidän suosikkitryffelinne ovat?





Reseptit ovat gluteenittomia ja munattomia, jos valitset suklaan, joka on gluteeniton ja jossa ei ole käytetty kananmunasta tuotettua lesitiiniä.

Tummat tryffelit


noin 20kpl


  • 200g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 70%)
  • 75g kermaa
  • 20g voita
  • valinnaista kuorruteainesta, kuten karkkimurua, kaakaojauhetta, jne



Valmista ensin tryffelimassa kylmään kovettumaan.

Sulata suklaa voin ja kerman kanssa varovaisesti mikrossa. Sekoittele huolellisesti aina lyhyiden kuumennusjaksojen välissä, kunnes seos on sulaa ja on tasaista. Nosta jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Kun tryffeliseos on paksua ja kovaa, ota siitä lusikalla noin peukalonpään kokoisia paloja leivinpaperoidulle alustalle. Pyörittele (hansikoiduin) käsin palat palloiksi ripeää vauhtia, sillä tryffelimassa sulaa käsien lämmöstä melko nopsaan. Kierittele valmiit pallot kuorruteseoksessa ja nosta takaisin leivinpaperille. Kun kaikki pallot ovat valmiit, nosta ne hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen tarjoilua.

Valmiit tryffelit säilyvät kylmässä noin viikon tiiviissä rasiassa säilytettyinä.

 






Maitosuklaatryffelit


noin 20kpl


  • 200g maitosuklaata (kaakaopitoisuus noin 30%-50%)
  • 65g kermaa
  • 20g voita
  • kaakaojauhetta, karkkimurua jne kierittelyyn


Valmista ensin tryffelimassa kylmään kovettumaan.



Sulata suklaa voin ja kerman kanssa varovaisesti mikrossa. Sekoittele huolellisesti aina lyhyiden kuumennusjaksojen välissä, kunnes seos on sulaa ja on tasaista. Nosta jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Kun tryffeliseos on paksua ja kovaa, ota siitä lusikalla noin peukalonpään kokoisia paloja leivinpaperoidulle alustalle. Pyörittele (hansikoiduin) käsin palat palloiksi ripeää vauhtia, sillä tryffelimassa sulaa käsien lämmöstä melko nopsaan. Kierittele valmiit pallot kuorruteseoksessa ja nosta takaisin leivinpaperille. Kun kaikki pallot ovat valmiit, nosta ne hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen tarjoilua.

Valmiit tryffelit säilyvät kylmässä noin viikon tiiviissä rasiassa säilytettyinä.






Valkosuklaatryffelit


noin 20kpl

  • 200g valkosuklaata
  • 50g kermaa
  • 20g voita
  • karkkimurua, marjajauhetta, jne kierittelyyn

Valmista ensin tryffelimassa kylmään kovettumaan.

Sulata suklaa voin ja kerman kanssa varovaisesti mikrossa. Sekoittele huolellisesti aina lyhyiden kuumennusjaksojen välissä, kunnes seos on sulaa ja on tasaista. Nosta jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Kun tryffeliseos on paksua ja kovaa, ota siitä lusikalla noin peukalonpään kokoisia paloja leivinpaperoidulle alustalle. Pyörittele (hansikoiduin) käsin palat palloiksi ripeää vauhtia, sillä tryffelimassa sulaa käsien lämmöstä melko nopsaan. Kierittele valmiit pallot kuorruteseoksessa ja nosta takaisin leivinpaperille. Kun kaikki pallot ovat valmiit, nosta ne hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen tarjoilua.

Valmiit tryffelit säilyvät kylmässä noin viikon tiiviissä rasiassa säilytettyinä.







Muita suosittelemiani reseptejä:


. . .