3.4.2016

Gluteeniton fudge brownie


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi





Tämä gluteeniton brownie on vaan ihanan kosteaa, tahmeaa ja hyvää. Sen salaisuus on, ettei sitä paisteta läpikypsäksi, vaan jätetään pehmeäntahmeaksi ja annetaan sitten jälkilämmöillä itsekseen kypsytellä ja kiinteytetään lopuksi jääkaapissa leikattavaan kuntoon.



Gluteeniton fudge brownie


  • 125g tummaa suklaata (vähintään 55% kaakaota)
  • 90g voita tai sinistä keijua (jos haluat maidottoman)
  • 100g kananmunaa (kaksi pientä munaa)
  • 225g kidesokeria
  • 20g kaakaojauhetta
  • 20g maissijauhoa (voi korvata gluteenittomalla kaurajauholla)
  • 25g riisijauhoa
  • 15g tärkkelystä (peruna, maissi, tapioka)
  • 20g tahmariisijauhoa (glutinous rice flour. Voi korvata laittamalla osan tärkkelyksenä, osan riisijauhona)
  • 1g ksantaania (n. 1/2tl)
  • 15g mantelimaitoa (voi korvata lehmänmaidolla/soijamaidolla/kauramaidolla/riisimaidolla tms)

Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa.

Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat. Hämmennä tasaiseksi.

Sihtaa jauhot sekaisin ja hämmennä taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mantelimaito.

Vuoraa 17cm x 22cm-kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Paista brownieta 160C asteessa noin 45-55 minuuttia, kunnes pinta on rapsakka, mutta keskelle tökätty tikku on vielä täynnä tahmaa. Tahman joukossa pitäisi kuitenkin olla jo myös murumaista rakennetta, eli ei enää raakaa taikinaa. Kun brownien keskus ei enää heiluttaessa hylly, se on valmis. Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin.

Nosta jäähtynyt brownie jääkaappiin yön ajaksi. 
Irroita kylmän brownien reunat veitsellä vuoasta ja kippaa se leivinpapereineen ulos. Irroita leivinpaperi pohjasta ja leikkaa neliöiksi. Tarjoile vaikka vaniljakerman / vaniljalla maustetun vispattavan soija/kaurakerman kanssa.

. . .

Ei kommentteja: